Ontvang bij aankoop van minimaal 2 producten de Finishing Spray 300 ML (t.w.v. €29) gratis!*
logo

De juiste haarverzorging na een haartransplantatie is essentiee

Het aantal mensen dat kiest voor een haartransplantatie groeit nog steeds. Bij deze ingreep worden dun behaarde of kale plekken weer opgevuld met haarzakjes afkomstig uit het donorgebied. Dit is vaak de haarkrans.

Wanneer je een haartransplantatie hebt ondergaan, is het belangrijk om de eerste periode je haarzakjes en hoofdhuid heel voorzichtig te verzorgen. Je kunt daarom het beste haarproducten zoals een shampoo gebruiken die bestaan uit natuurlijke ingrediënten, het liefst aangevuld met vitaminen en mineralen. Zo zorg je voor een goed herstel en houd je je haar mooi en gezond.

Wil jij jouw haar goed verzorgen en verdere haaruitval voorkomen? In deze blog lees je enkele tips die je kunt toepassen.

Een haartransplantatie is meestal niet de enige oplossing voor je haarproblemen

Haartransplantaties zijn op dit moment erg populair. Niet alleen ouderen maar ook steeds meer (jong)volwassenen kiezen voor deze ingreep.

Bij mannen komen een terugtrekkende haargrens, inhammen en dunner worden haar vaker voor. Je kunt er dan voor kiezen om haren uit het donorgebied (hier wordt vaak de haarkrans voor gebruikt) te laten transplanteren naar andere delen van je hoofd.

Wil je liever geen cosmetische ingreep ondergaan en kies je liever voor een behandeling op natuurlijke wijze? Dan is de Stem Cell Hair Treatment behandeling een uitstekend alternatief. Deze techniek is speciaal ontwikkeld om de eigen haren weer te laten groeien. Zelfs al de kale plek er al jaren zit (tot gemiddeld 4 jaar). 

De inactieve haarzakjes worden bij de Stem Cell Hair Treatment geïnjecteerd met een exclusief serum dat voorzien is van essentiële voedingsstoffen. Deze stimuleren de haarzakjes om (weer) haarfollikels aan te maken. Hieruit groeien dan weer nieuwe haren die vaak sterker en donkerder zijn dan voorheen. Deze methode stopt haartuival en beginnende kaalheid. Een prima alternatief op een haartransplantatie mits je haren niet langer dan gemiddeld 4 jaar geleden zijn uitgevallen.

Wat is een haartransplantatie eigenlijk?

Bij een haartransplantatie worden haarzakjes uit de haarkrans achterop het hoofd en soms aan de zijkant, door middel van een ingreep verplaatst naar het te behandelen gebied. De haren die in de haarkrans groeien zijn vrijwel immuun tegen haaruitval. Daarom blijven de getransplanteerde haren in principe levenslang zitten. Er zijn verschillende manieren waarop de haarzakjes kunnen worden verplaatst. Ook lopen de kosten van een transplantatie behoorlijk uiteen. Om de beste keuze te maken is het verstandig om informatie in te winnen of een beroep te doen op een haarspecialist.

Een goede shampoo draagt bij aan een optimaal herstel na een haartransplantatie

Kort na je transplantatie is het verstandig om je haar te wassen met een zo neutraal mogelijke shampoo. Ook wordt het gebruik van een hydraterende crème aanbevolen. Vooral de eerste 10 dagen zijn cruciaal na zo’n behandeling. In deze periode is je hoofdhuid nog volop aan het genezen van de ingreep. 

In de periode daarna is het raadzaam om een natuurlijke shampoo te gebruiken die goede voedingsstoffen bevat. Zo’n shampoo bestaat uit gezonde ingrediënten en is vaak aangevuld met belangrijke vitaminen en mineralen. Ook bevatten ze schadelijke stoffen. Een voorbeeld van zo’n type natuurlijke shampoo is de Ornatiq Hydro Shampoo

Ornatiq is een sterk merk waar je op kunt vertrouwen

De producten Ornatiq overtreffen bij veel van onze gebruikers de verwachtingen. De unieke samenstelling van onze haarproducten zorgt ervoor dat je haar mooi en gezond blijft. Het remt bij veel mensen de haaruitval en het kan ook bijdragen aan nieuwe haargroei. Ideaal dus nadat je bijvoorbeeld een haartransplantatie hebt ondergaan. Enkele producten die zouden kunnen worden aanbevolen om je haar op een natuurlijke wijze te verzorgen na een behandeling zijn de Ornatiq Hydro Shampoo en de Ornatiq Conditioner.

Omdat de producten van Ornatiq gebaseerd zijn op natuurlijke bestanddelen dragen ze bij aan de gezondheid en look & feel van je haar en hoofdhuid. Ornatiq is voor 98% natuurlijk en volledig dierproefvrij. Dit merk is tot stand gekomen dankzij de kennis en ervaring van specialisten uit de kapper- en haarwerkbranche.

Shampoo tegen haaruitval
0
Besteed nog 49,00 voor gratis NL & BE verzending
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijken producten
Natuurlijke haarspray

Ontvang een Finishing Spray (t.w.v. €29) gratis!

Bij aankoop van minimaal 2 producten*

 

*Geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen