Ontvang bij aankoop van minimaal 2 producten de Finishing Spray 300 ML (t.w.v. €29) gratis!*
logo

De ultieme natuurlijke haarproducten voor mannen

Sommige mannen vinden het niet erg om kaal te worden, het hoort en past bij hen. Ben jij een man die veel waarde hecht aan zijn haar? Blijf dan lezen. Hier bespreken we namelijk de ultieme natuurlijke haarproducten voor mannen! De producten die we bespreken stimuleren de haargroei en kunnen haaruitval voorkomen en afremmen. Een afnemende en beperkte haargroei zijn problemen, waar een grote groep mannen mee te maken krijgt. Dit geldt ook voor haaruitval. Ook laten we je zien welke natuurlijke producten ideaal zijn om je haar mee te stylen.

Natuurlijke shampoo

Onze Ornatiq Hydro Shampoo is voedt en verzorgt je haar op een natuurlijke manier. We hebben een unieke mix aan essentiële vitaminen en mineralen toegevoegd waardoor haaruitval wordt geremd en nieuwe haargroei kan worden gestimuleerd. De kokos-amandelolie zorgt ervoor dat de shampoo heerlijk ruikt. En je hebt maar weinig product nodig want de shampoo schuimt goed!

 • Natuurlijk en dierproefvrij
 • Remt haaruitval en stimuleert nieuwe haargroei
 • Bij normaal gebruik gaat onze shampoo 5 tot 7 maanden mee

 

Natuurlijke zeezout spray

Deze natuurlijke zoutspray geeft je haar een geweldige beach look! We hebben een unieke mix aan extracten en zouten toegevoegd waardoor het haar meer handelbaar is. 

Wanneer je de zoutspray gebruikt zul je merken dat het haar voller en dikker wordt. Bovendien geeft het een stevige hold.

 • Natuurlijk en dierproefvrij
 • Geeft veel glans, maakt het haar dikker en geeft een stevige hold
 • Bij normaal gebruik gaat onze zoutspray 8 tot 12 maanden mee

 

Natuurlijke wax/gel

Onze Flexwax kun je vergelijken met een wax en gel in één. Het geeft een goede hold en zorgt dat je haar de hele dag in model blijft zitten. Je kapsel blijft stevig zonder dat het vet aanvoelt en je kunt het gemakkelijk weer restylen. 

 • Natuurlijk en dierproefvrij
 • Stevige hold, voelt niet vet en gemakkelijk te restylen
 • Bij normaal gebruik gaat onze wax 2 tot 3 maanden mee

 

Natuurlijke haarspray

Geef je haar een extra hold dankzij deze natuurlijke haarspray. De extra harde fixatie maakt dat jouw haar de hele dag gegarandeerd in hetzelfde model blijft zitten. De haarspray zorgt voor een goede bescherming tegen de zon en het is voorzien van een heerlijke geur van meloen en kiwi. 

 • Natuurlijk en dierproefvrij
 • Extra hold, ook voor dik en zwaar haar en biedt bescherming tegen de zon
 • Bij normaal gebruik gaat onze haarspray 3 tot 4 maanden mee 

 

Waarom haaruitval en slechte haargroei bij mannen?

Ruim 70% van de mannen, krijgt vroeg of laat te maken met haaruitval en een slechte haargroei. Het kan komen door het gebruik van de verkeerde haarproducten, een slechte gezondheid, stress, ijzertekort, een slechte hoofdhuid of het te ruig drogen van het haar. In de meeste gevallen heb je het geërfd van jouw ouders. Dit wordt ook wel Alopecia Androgenetica genoemd. Het mannelijke hormoon testosteron vormt het hormoon dihydrotestosteron, ook wel bekend als DHT. Dit hormoon hecht zich aan de haarwortelzakjes, dit remt de haargroei en maakt het haar dunner. Op lange termijn zal dit zorgen voor dode haarwortelzakjes en dus kale plekken. Wij hoeven je dus vast niet meer uit te leggen, dat goede haarverzorging dus essentieel is. 


Waarom natuurlijke haarproducten gebruiken?

Online en in de supermarkt kun je vele haarproducten vinden. Ze beloven van alles en nog wat, echter bevatten ze vaak ingrediënten die schadelijk zijn voor jouw haar en hoofdhuid. Wij lichten een aantal van deze ingrediënten uit.

Parabenen

Dit is een bewaarstof, het verlengt de houdbaarheid van het haarproduct. Uit onderzoekt blijkt dat parabenen de hormoonhuishouding kunnen verstoren. Rozemarijnextract is een natuurlijke bewaarstof, dit zouden ze beter in een haarproduct kunnen stoppen.

Siliconen

Siliconen geven jouw haar een beschermend laagje. Daarnaast zorgt het voor het afstoten van water. Het haar wordt zachter en ziet er gezond en glanzend uit. Dankzij siliconen kun jij jouw haar ook gemakkelijker kammen. Het is echter geen voedingsstof. Op lange termijn kunnen siliconen grote problemen veroorzaken, met name de niet-wateroplosbare siliconen. Deze zorgen voor een build-up van verschillende producten. Daarnaast kun je last krijgen van zwaar en futloos haar, maar ook een ongezonde hoofdhuid. Een ander groot probleem is de blokkade van gezonde ingrediënten, die door de siliconen niet meer bij jouw haar kunnen komen.

Sulfaten

Sulfaten kom je ook veelvuldig tegen in een onnatuurlijk haarproduct. Ze zijn verantwoordelijk voor het verwijderen van talg en bijvoorbeeld wax en gel. Dankzij de sulfaten wordt het product en het water goed over jouw haren verspreid. Een ander kenmerk van sulfaten is het creëren van een schuimend effect. Een schuimend effect is een psychologisch effect, het is namelijk niet perse nodig maar het voelt daarentegen wel heel prettig aan. Het doel heiligt de middelen, sulfaten vernietigen namelijk ook de natuurlijke vetten die goed zijn voor onze haren en hoofdhuid. Ze kunnen dus droge haren en een droge hoofdhuid veroorzaken. Dit is een ramp voor mensen die al een gevoelige hoofdhuid hebben. Het is ook nog eens enorm slecht voor het milieu, omdat er bij de productie van sulfaten palmolie wordt gebruikt.

Dagelijks komen mensen in aanraking met deze schadelijke stoffen, omdat ze niet beter weten. Het is dus niet gek dat er veel mensen zijn die last hebben van haarproblemen. Een natuurlijk haarproduct kan jou ondersteunen bij het bestrijden van haarproblemen. Ze kunnen het haar voeden en de hoofdhuid herstellen. Zo krijg je snel het haar waar jij naar verlangt en kan de haargroei gestimuleerd worden.
Een organische haarproducten ook voor mannen
Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijk haarproduct, kun je het beste voor een organisch haarproduct kiezen. Wij verkopen verschillende organische haarproducten die je als man veilig kunt gebruiken. Deze producten maken jouw haar gezond en houden het in de juiste conditie. Alle producten van Ornatiq zijn voor 99% vrij van parabenen, siliconen en sulfaten. Wij delen ze op in drie lijnen, namelijk Ornatiq goes blue, goes red en goes purple.

Ornatiq goes blue

De Ornatiq goes blue lijn bestaat uit producten die jouw haar voeden en verzorgen. Een shampoo, een conditioner en een haarmasker. Deze producten zijn allemaal op elkaar afgestemd, op basis van werkzame ingrediënten en geuren. Het maakt niet uit welk haartype je hebt, je kunt de goes blue lijn gerust gebruiken.

Ornatiq goes red

In de Ornatiq goes red lijn kun je verzorgende stylingsproducten vinden. Deze producten bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn geschikt voor alle haartypen. Je kunt er verschillende stylen mee creëren. De goes red producten zijn zelfs geschikt voor mannen en vrouwen die een haarwerk of hair extensions dragen. Zo kun je kiezen voor een zoutspray die jouw haar meer volume geeft. Een volume pasta, glans spray, maar ook wax. Wil je jouw haar meer stevigheid geven? Kies dan één van de goes red haar en finishing sprays.

Ornatiq goes purple

Voor mensen met krullend haar is er de Ornatiq goes purple lijn. De producten in deze lijn zijn geheel afgestemd op de Curly Girl Methode. Dit is een haarverzorgingsmethode die perfect glanzende en gedefinieerde krullen geeft. Je kunt kiezen voor een krul shampoo, krul conditioner, styling cream en flaxseed gel.

Omdat er nagenoeg geen parabenen, siliconen en sulfaten in zitten, kan jouw haar niet meer verstikken. De ingrediënten bevorderen de gezondheid van jouw haar en hoofdhuid, denk aan optimale hydratatie en bloedcirculatie naar de haarzakjes. Mensen die haarproblemen hebben, kunnen veel baat hebben bij onze producten. Onze klanten ervaren Ornatiq als een merk dat positiviteit in hun leven heeft gebracht. Je kunt denken aan verminderde haaruitval en een verbetering van de haargroei.

Ornatiq is ontstaan tijdens het werken in een haarwerk- en schoonheidssalon. Erkende specialisten die verstand hebben van haar- en huidproblemen, hebben hun kennis samengevoegd. Zo is de ontwikkeling van de producten tot stand gekomen. Vaak horen wij dat het prijskaartje belangrijk is, dit is uiteraard te begrijpen. Echter is het investeren in natuurlijke haarproducten, goedkoper dan het laten doen van een haartransplantatie.

0
Besteed nog 49,00 voor gratis NL & BE verzending
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijken producten
Natuurlijke haarspray

Ontvang een Finishing Spray (t.w.v. €29) gratis!

Bij aankoop van minimaal 2 producten*

 

*Geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen