Ontvang bij aankoop van minimaal 2 producten de Finishing Spray 300 ML (t.w.v. €29) gratis!*
logo

Haaruitval als gevolg van het Corona virus

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat de eerste Corona besmetting in Nederland werd geconstateerd. Inmiddels zijn veel mensen gevaccineerd en is de samenleving weer grotendeels toegankelijk. Waar een besmetting als gevolg van Corona voor de een onopgemerkt  of zeer mild is gebleven, hebben anderen juist heftigere klachten. Zo zijn verkoudheid, koorts, het verlies van reuk en smaak maar ook benauwdheid enkele symptomen van Covid-19. Een opvallende bijwerking die we eerder nog niet vaak hadden gezien is dat mensen ook last kunnen krijgen van haaruitval.

Een groep mensen merkte dat er haaruitval begon op te treden twee tot drie maanden nadat ze Corona hadden gehad. Zo kan er bij het douchen of borstelen van het haar een handje vol haar op de grond of in de borstel achterblijven. Deze vorm van haaruitval is meestel tijdelijk maar het kan lang duren voordat dit stopt. Soms wel enkele maanden.

Koorts is een veelvoorkomend symptoom van het coronavirus. Enkele maanden na hoge koorts of het herstel van de ziekte merken veel mensen dat hun haar uitvalt.

Stress kan bijdragen aan (tijdelijke) haaruitval

U hoeft natuurlijk geen Corona te hebben gehad om haaruitval te ervaren. Emotionele en langdurige stress is niet goed voor het lichaam en ook dit kan bijdragen aan haarverlies. Veel mensen onderschatten de effecten van stress op het lichaam geest. Loopt u langdurig met stress door het leven dan kan dit gevolgen hebben voor uw gezondheid. Uiteindelijk zullen ook uw huid en haar dit gaan verduren.

Heeft u in de afgelopen periode een vorm van emotionele stress (al dan niet gerelateerd aan Corona)  en merkt u dat u meer haar verliest dan normaal? Dan bestaat er een kans dat dit stress gerelateerd haarverlies is. Dit is overigens de meest voorkomende vorm van haarverlies maar in de meeste gevallen is dit slechts tijdelijk.

Net zoals bij haaruitval als gevolg door Corona zal het haarverlies door stress ook een tot twee maanden na de tijd beginnen op te treden. Het is daarom erg belangrijk om te ont-stressen. Eet gezond, drink voldoende water en neem aanvullende supplementen indien nodig. Daarnaast is het erg belangrijk om ook goed voor uw haar te zorgen door te kiezen voor de juiste haar- en styling producten.

Haaruitval door erfelijkheid en stress

Enkel stress is vaak niet alleen de oorzaak van erfelijk haarverlies (dit behoort tot genetica, leeftijd en hormonen) maar een trigger die ervoor kan zorgen dat dit het proces versnelt. Dus zit het in uw familie dat er vroegtijdig haarverlies optreedt als gevolg van erfelijkheid? Dan kunt u dit proces wel vertragen door uw haar op de juiste manier te verzorgen. Kies voor natuurlijke haarproducten zonder chemische toevoegingen. Zorg dat u gezond eet en voldoende beweegt. Uiteindelijk draagt dit bij aan de afname van stress in uw lichaam.

Corona en stress

Het Corona virus heeft de manier waarop we leven sterk veranderd. En om ons te helpen beschermen is het erg waarschijnlijk dat ons leven voorlopig nog niet zo zal zijn als voorheen.

Gelukkig hebben we weer de mogelijkheid om familie en vrienden te bezoeken, want dit heeft voor veel mensen een grote impact gehad door de lock-downs. Denk aan mensen die een vriend, familielid of partner hebben verloren als gevolg van deze ziekte. Ook zijn mensen die bloot worden gesteld aan extreme vormen van stress, vatbaar voor deze aandoening.

Het is is belangrijk om bewust te zijn van hoe je je voelt en na te denken over wat je eraan kunt doen om zo gezond mogelijk te leven en een goede weerstand op te bouwen. Zoals hierboven genoemd is een gezond leefpatroon een goede basis voor stress en andere ziektes.

Ook een burn-out kan zorgen voor haaruitval

De strijd om een balans te vinden tussen werk en een goede persoonlijke, sociale en actieve levensstijl is nog nooit zo groot geweest. De hedendaagse cultuur creëert een bijna onmogelijke lijst van eisen die we moeten invullen, waardoor we ons vaker ontevreden en gestresst voelen. Vastzitten in de paradox van hard willen werken, maar ook genieten van het leven buiten het werk, draagt bij aan de stress als u niet weet hoe u uw tijd moet verdelen.

De wetenschap ondersteunt het gezegde dat stress uw haar grijs kan maken. Als u veel stress ervaart, worstelt uw lichaam met het produceren van een pigment dat melanine wordt genoemd en dat is wat de natuurlijke kleur in uw haar houdt. Wanneer het lichaam langdurige stress ervaart, wat gebeurt bij bijvoorbeeld een burn-out (maar ook bij het Corona-virus en andere stressgerelateerde aandoeningen), kan de onbalans van hormonen de melanine-producerende stamcellen uitputten, waardoor het haar grijs wordt of zelfs uitvalt.

Moet ik naar een dokter wanneer ik last heb van haarverlies na Corona?

Als u uw haar in hoge mate verliest, is het vooral aangeraden om niet nog meer te gaan stressen.

Maak in plaats daarvan van zelfzorg een prioriteit! Eet een uitgebalanceerd dieet met veel voedingsstoffen, neem rust en gebruik dagelijks supplementen voor de ondersteuning van uw gezondheid. Door regelmatig te sporten kunt u uw stressniveau in het lichaam laten afnemen.

Bij twijfel kunt u natuurlijk altijd een bezoek berengen aan uw huisarts of als uw haaruitval voor lange periodes aanhoudt. Heeft u naast haaruitval ook last van uitslag, schilfering of jeuk dan kan er mogelijk wat anders aan de hand zijn dan haaruitval als gevolg door Corona en/of stress.

Gebruik alleen natuurlijke haarproducten zonder chemische toevoegingen

Om haaruitval tegen te gaan of om uw haar weer beter terug te laten groeien is het belangrijk dat u gezonde haarproducten gebruikt. Een gezonde levensstijl in combinatie met de juiste voeding voor uw haar zal ervoor zorgen dat uw haar op termijn weer mooier, voller en gezonder wordt. De producten van Ornatiq zijn uitermate geschikt om te gebruiken wanneer u weer een mooie haardos wilt hebben. Ornatiq bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten en zit bomvol met essentieel stoffen en belangrijke vitamines die bijdragen aan gezonder haar.

0
Besteed nog 49,00 voor gratis NL & BE verzending
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijken producten
Natuurlijke haarspray

Ontvang een Finishing Spray (t.w.v. €29) gratis!

Bij aankoop van minimaal 2 producten*

 

*Geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen