Ontvang bij aankoop van minimaal 2 producten de Finishing Spray 300 ML (t.w.v. €29) gratis!*
logo

Hoe krijg je dikker haar?
7 tips om je haar natuurlijk dikker te maken

Veel mensen willen graag een prachtige bos haar met veel volume. Zowel mannen als vrouwen zeggen regelmatig dat ze graag dikker haar zouden willen, maar wat houdt dit eigenlijk in? Met dik haar wordt namelijk niet de diameter van de individuele haren bedoelt, maar het gaat om de dichtheid van het haar. Haar met een grotere diameter wordt ook wel ‘stug’ genoemd. Haren met een kleinere diameter noemen we ‘fijn’. Helaas is het niet zo eenvoudig om dikker haar te krijgen. Van nature heb je namelijk weinig invloed op de dikte van je haar. Er bestaan echter wel verschillende haarproducten en methodes die je kunt gebruiken om je haar dikker te laten lijken. In dit artikel geven we je graag enkele tips die je kunt toepassen zorgen dat je haar dikker lijkt en om te voorkomen dat je haar sneller afbreekt of beschadigt.

Tip 1: Natuurlijke haarproducten voor meer volume

Technisch gezien krijg je misschien geen voller haar wanneer je gebruik maakt van haarproducten om je haar meer volume te geven, maar toch zullen ze je haren dikker doen lijken. Zo zorgt een zoutspray voor een stevige hold, waardoor je haar voller en dikker oogt en bovendien prachtig gaat glanzen. Ook kun je een volume pasta gebruiken. Dit is een haarversteviger met een hydraterende werking die veel volume toevoegt aan je haar.

Tip 2: Kies de juiste natuurlijke shampoo

Ook de keuze van je shampoo is van groot belang voor de dikte van je haar. Sommige shampoos bevatten namelijk schadelijke stoffen die je haar flink kunnen beschadigen. Je kunt kiezen voor een natuurlijke shampoo met een voedende werking, zoals de Ornatiq Hydro Shampoo. Deze shampoo bevat een mix van vitaminen en mineralen die haaruitval remmen en nieuwe haargroei stimuleren. Wist je trouwens dat je je haar niet te vaak moet wassen? Hierdoor kun je je haar en je hoofdhuid uitdrogen, waardoor je haar sneller afbreekt.

Tip 3: Let goed op je voeding

Natuurlijk weten we allemaal dat het belangrijk is om gezond en gevarieerd te eten. Dit is niet alleen belangrijk voor je gezondheid en je huid, maar zeker ook voor de kwaliteit van je haar. Zo is het belangrijk om voldoende proteïne en vitaminen binnen te krijgen voor een gezonde haardos. Vooral vitamine A, C, D en E, zink, B-vitaminen, ijzer, biotine en essentiële vetzuren zijn hierbij belangrijk.

Tip 4: Masseer je hoofdhuid regelmatig

Door regelmatig je hoofdhuid te masseren, stimuleer je gezonde haargroei. Hiermee stimuleer je namelijk de bloedcirculatie in de hoofdhuid, wat zorgt voor de toevoer van bloed en voedingsstoffen naar je haarfollikels. Door voorzichtig te scrubben verwijder je overtollig talg en dode huidcellen die je haarzakjes kunnen verstoppen.

Tip 5: Gebruik niet te vaak hittetools

Veel mensen gebruiken graag een föhn, krultang of stijltang om hun haar in model te brengen. Hiermee kun je weliswaar kapsels creëren met meer volume, het is tegelijkertijd ook erg slecht voor je haar! Je beschadigt namelijk de buitenste laag van je haar, waardoor het vocht dat in je haar wordt vastgehouden kan ontsnappen. Het gevolg hiervan is droger haar dat sneller zal afbreken. Wil je toch graag een mooi kapsel creëren? Gebruik dan de volgende tips:

  • Gebruik hittevrije methoden om je haar te stylen
  • Heb je toch een methode met warmte nodig? Gebruik dan vooraf een heat protection product
  • Zet de krultang, stijltang of föhn op de minst hete stand

Tip 6: Borstel je haar voorzichtig en gebruik een goede borstel

Het is natuurlijk ontzettend zonde om je korstbare haren af te breken door deze op de verkeerde manier te borstelen. Het is dan ook onverstandig om je haar te ontklitten wanneer het nog nat is. Verder is het belangrijk om tijdens het borstelen altijd in de punten te beginnen en voorzichtig naar boven te werken richting de haaraanzet. Gebruik hierbij niet teveel kracht en gebruik liefst een geschikte, zachte borstel die je haren er niet te snel uittrekt. Je borstel is overigens wel een hele geschikte manier om de natuurlijke oliën over je hoofdhuid te verdelen. Hierdoor wordt de haargroei juist bevordert. Borstel je haar dus regelmatig, maar zeer voorzichtig!

Tip 7: Ga regelmatig naar de kapper

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig. Maar regelmatig naar de kapper gaan, helpt je haar om beter te gaan groeien. Hiermee voorkom je namelijk gespleten haarpunten die steeds verder omhoog groeien. Door elke twee tot drie maanden naar de kapper te gaan om je kapsel te laten bijknippen, help je je haar om gezond te blijven.

0
Besteed nog 49,00 voor gratis NL & BE verzending
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijken producten
Natuurlijke haarspray

Ontvang een Finishing Spray (t.w.v. €29) gratis!

Bij aankoop van minimaal 2 producten*

 

*Geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen