Ontvang bij besteding vanaf € 40 de Hydro Hair Mask 50 ML gratis!
logo

Inspiratie voor een natuurlijk en duurzaam kerstcadeau

Duurzaamheid, gezondheid en zoveel mogelijk consumptie vanuit de natuur. Dat is een ontwikkeling die sterk gaande is. We willen vervuilende activiteiten het liefst terug dringen en aandacht schenken voor kwaliteit en duurzaamheid. De kerst staat weer voor de deur en waar kun je aan denken bij het geven van een origineel, natuurlijk en duurzaam kerstcadeau? Dit kan bijvoorbeeld een ambachtelijke kaars, een heerlijke fles ecologische wijn of een zelfgebakken lekkernij zijn. Maar ook op het gebied van lichaamsverzorging zijn er tegenwoordig natuurlijke geschenken beschikbaar. Wat dacht je van een natuurlijke shampoo, een verzorgende gezichtsreiniger of een zoutspray?

Ornatiq geeft je een gezondere huid en gezonder haar

Op het gebied van verzorgingsproducten voor huid en haar bestaan tegenwoordig merken die het echt anders willen doen. Merken die gebruik maken van natuurlijke grondstoffen en die produceren met een minimale impact op het milieu. Als deze verzorgingsproducten dan ook nog de juiste ingrediënten bevatten, prettig zijn in gebruik en mooi verpakt zijn, dan heb je een perfecte combinatie. Laat Ornatiq een merk zijn die deze mix bevat.

99% natuurlijk, 100% Ornatiq

Ornatiq is een relatief jong merk met natuurlijke haar- en huidproducten voor zowel vrouwen als mannen. De kennis en ontwikkeling die vooraf gaat aan de ontwikkeling van deze productlijn vindt zijn oorsprong in de haarwerk- en schoonheidssalon. Er is vooral in de laatste jaren een sterke behoefte ontstaan aan duurzame producten met natuurlijke ingrediënten die specifieke haar- en huidproblemen kunnen aanpakken. Vaak zijn dit soort producten duur in aanschaf en moeilijk verkrijgbaar. Ornatiq heeft dit toegankelijk gemaakt voor iedereen. De samenstelling van de shampoos, conditioners, crèmes, serums en andere producten is zodanig dat ze geschikt zijn voor ieder huid- en haartype. De speciale mix aan ingrediënten resulteert in uitstekende producten met aantoonbare resultaten. Ook gaan de producten van Ornatiq in vergelijking met andere merken, een stuk langer mee.

Natuurlijke en milde producten die zeer effectief zijn

De ingrediënten van Ornatiq zijn vrijwel allemaal terug te vinden in de natuur. De producten zijn samengesteld op basis van een unieke recepteer met als doel om verschillende haar- en huidproblemen voor mensen op te lossen. Een product dat 100% natuurlijk is bestaat niet maar Ornatiq zit er wel heel dichtbij. Omdat geen enkel product houdbaar zou zijn zonder stoffen die ervoor zorgen dat de ingrediënten goed en gezond blijven. Ornatiq heeft een hele minimale hoeveelheid semi-natuurlijke stoffen toegevoegd zodat na opening van de producten deze minimaal 6 maanden houdbaar zijn.

Waarom zitten er parabenen in haarproducten?

Parabenen worden gebruikt als conserveermiddel. Deze chemische stoffen zorgen er bijvoorbeeld voor dat verzorgingsproducten langer mee kunnen gaan. Door parabenen toe te voegen aan jouw shampoo of conditioner blijft het product langer houdbaar. Ze schakelen de bacteriën uit. Dit klinkt toch eigenlijk juist goed? Nou, niet echt.

Deze chemische stoffen kunnen namelijk een hormoonverstorende werking hebben op het lichaam. Wanneer er grotere hoeveelheden parabenen toegevoegd worden en je zou dit op langere termijn gebruiken is de kans groter dat je de hormoonhuishouding in de war brengt. Hormonen zijn natuurlijke stoffen die zelf aangemaakt worden door je lichaam. Ze stromen via het bloed naar verschillende plekken. Ze zijn betrokken bij verschillende processen in het lichaam, zoals het niet te veel vasthouden van vocht, het voorkomen van uitdrogen maar ook de eisprong. Voor zover bekend, krijg je bij ‘normaal’ gebruik van deze conserveermiddelen niet te veel hormoonverstorende stoffen binnen. Maar je zou dit risico toch liever niet willen lopen, zeker als je weet dat er haarproducten zijn die uitsluitend gezonde en natuurlijke ingrediënten bevatten?

De Ornatiq cadeaubon: Een persoonlijk kerstcadeau

Het feit dat de Ornatiq producten geschikt zijn voor ieder huid- en haartype en voor mannen en vrouwen, maakt dat ze ideaal zijn om cadeau te geven aan een ander. Weet je na het lezen van deze blog nog niet goed welk product uit de Ornatiq lijn je zou kunnen geven aan je vriend(in), familie of collega? Dan kun je ook kiezen voor een unieke cadeaubon. De Ornatiq cadeaubon wordt rechtstreek bij jou thuis of bij de ontvanger bezorgd en is te verzilveren in onze webshop in de vorm van een unieke kortingscode. Maak het extra persoonlijk door een persoonlijke boodschap toe te voegen!

0
Spend 49,00 more to get free NL shipping
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijken producten