Natuurlijke shampoo zonder chemicaliën

Een verandering aanbrengen in een shampoo voelt meestal een beetje onwennig, vooral als u al jaren hetzelfde product gebruikt. Als u de overstap naar een natuurlijke shampoo eenmaal hebt gedaan, zou u willen dat u het eerder had geprobeerd. Overstappen op een shampoo zonder chemicaliën is niet alleen beter voor het milieu; het is veel beter voor uw haar.

Wat betekent het als shampoo 'natuurlijk' is?

De beste definitie van een natuurlijke shampoo is dat de reinigingsmiddelen die worden gebruikt , zacht zijn voor het haar, de hoofdhuid en de huid. Conventionele synthetische shampoos stellen het haar en de huid eerder bloot aan agressieve chemische ingrediënten die mogelijk schadelijke langetermijneffecten kunnen hebben. Denk aan onder andere huidirritatie, droogheid, een vermindering van de grootte of verslechtering van de haarzakjes, voortijdige vergrijzing en zelfs haaruitval. Deze natuurlijke shampoo van Ornatiq is vrij van parabenen, siliconen en sulfaten. Deze kan worden gebruikt zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over deze mogelijke bijwerkingen. 

Verbeter de look en het gevoel van uw haar en hoofdhuid

Hoewel de ‘normale’ shampoos het haar onmiskenbaar reinigen, is het bekend dat ze soms zelfs de vitale oliën van het haar en de hoofdhuid elimineren waardoor ze uitdrogen, wat leidt tot jeuk. Ook kunnen mensen met huidgevoeligheden of een gemakkelijk geïrriteerde huid merken dat synthetische shampoos deze aandoeningen verergeren. Zodra u de overstap maakt naar een natuurlijke shampoo zult u merken dat uw haar de essentiële oliën blijft vasthouden en dat het helpt om uw haar gezonder, glanzender en zachter te maken.

Wanneer het haar in aanraking komt met de ingrediënten van en natuurlijke shampoos (dus zonder chemische toevoegingen) hoewel het misschien anders aanvoelt dan conventionele shampoos, omdat het haar zijn oliën blijft vasthouden, kunnen organische shampoos het haar bij regelmatig gebruik helpen om zachter en gladder aan te voelen, terwijl het de glans verbetert.

De Ornatiq shampoo vs andere natuurlijk shampoos

Het meest opvallende verschil tussen de shampoo van Ornatiq en vele andere natuurlijke shampoos, is dat de shampoo van Ornatiq wel degelijk schuim geeft. Het wordt vaak aanbevolen om het haar twee keer te wassen bij gebruik van een shampoo zonder chemische toevoegingen, omdat de tweede wasbeurt iets meer schuim zal produceren. Dit is dus bij de shampoo van Ornatiq niet nodig! De shampoo gaat bij normaal gebruik ook enkele maanden mee.

Een pH-gebalanceerde formule

Zowel zeer zure als sterk alkalische producten kunnen zeer schadelijk zijn voor de haarschubbenlaag. Om deze reden is het belangrijk om een pH-gebalanceerde shampoo te gebruiken die niet te alkalisch of te zuur is. De natuurlijke shampoo van Ornatiq is bij uitstek geschikt.

Natuurlijke shampoos werken verzachtend en stimulerend voor uw haar

De natuurlijke ingrediënten in haarproducten zijn zacht en kunnen effectief bijdragen om vitamines, mineralen, oliën en botanische extracten aan de hoofdhuid en de haarzakjes te geven. Ze kunnen ook zachtjes de groei van nieuw haar stimuleren, het haar helpen het vocht vast te houden en de algehele textuur en het uiterlijk van het haar verbeteren. Vele gebruikers van Ornatiq ervaren na een periode van enkele weken dat het haar gezonder wordt en dat haaruitval vaak minder wordt of zelfs helemaal stopt. Ook merken veel mensen dat door het gebruik van deze natuurlijke shampoo weer nieuwe haargroei optreed.

De natuurlijke shampoo is beter voor het milieu

De voordelen van het gebruik van shampoos en conditioners zonder chemicaliën gaan verder dan alleen uw eigen gezondheid. Het draagt ook op een positieve manier bij aan het milieu. Omdat de producten van Ornatiq enkel milieuvriendelijke ingrediënten bevatten. Organische, biologisch afbreekbare shampoos en conditioners vallen eenvoudig uiteen in niet-giftige bestanddelen die ecosystemen niet vervuilen of schade toebrengen.

Ook te gebruiken voor mensen met allergieën

Natuurlijke shampoos en conditioners zijn geschikt voor alle haartypes en zijn ook een ideale optie voor mensen met bijvoorbeeld geverfd haar of bij het dragen van een permanent. Ze reinigen het haar op een milde wijze zonder de haarkleur en textuur aan te tasten. Zo blijft de frisheid van de kleur en het kapsel bestaan. Natuurlijke shampoos (en zeker de shampoo van Ornatiq) zijn te gebruiken voor mensen met allergieën.

Shampoos en conditioners zonder chemicaliën zijn geschikt voor alle haartypes en zijn ideale opties voor mensen met geverfd of gepermanent haar, omdat ze reinigen zonder de haarkleur en textuur te strippen, waardoor de frisheid van de kleur en het kapsel wordt verlengd.

Welke resultaten kunt u verwachten na het gebruik van de natuurlijke Ornatiq shampoo?

Wanneer u de overstap maakt van de gewone shampoo naar het gebruik van een natuurlijke shampoo, dan kan het even duren voordat uw haar niet langer vettig of wasachtig aanvoelt. Dit komt vaak door de overproductie van oliën door het lichaam omdat het bedoeld is om de oliën te compenseren die worden verwijderd bij het gebruik van de standaard shampoo. Deze reinigt uw haar namelijk veel te grondig. Deze overgangsperiode verschilt per gebruiker, want sommige klanten ervaren ook al binnen enkele dagen een aantoonbaar verschil.

Het is belangrijk dat u alleen nog maar uw haar blijft wassen met een natuurlijke shampoo en dit niet tussentijds afwisselt met een normale shampoo. Dit kan uw haar en hoofdhuid weer in de war brengen met als gevolg dat resultaten uitblijven.

Mensen die de Ornatiq shampoo gebruiken ervaren dat hun haar weer gezonder wordt en meer glanst. Ook stopt het in veel gevallen de haaruitval omdat de hoofdhuid weer optimaal kan functioneren en bevordert het vaak ook de haargroei.