Ornatiq curly girl methode

Stap 1:
Was je haar met de Ornatiq Curl Shampoo en spoel goed uit.

Stap2:
Breng de Ornatiq Curl Conditioner aan over je haar, maar blijf een stukje bij je hoofdhuid vandaan. Laat minimaal 5 minuten intrekken.

Stap 3:
Kam je haar vervolgens voorzichtig door met je vingers of een grove kam om klitten en losse haren te verwijderen. Spoel uit.

Stap 4:
Gooi je haar voorover en scrunch het overtollige water uit je haar. Verdeel een beetje van de Ornatiq Curl Cream over je handen en knijp dit in je natte haren. Pak de microvezel handdoek erbij knijp je haar voorzichtig ietsje droger. Niet wrijven, alleen knijpen. Gebruik geen gewone handdoek, die zijn te ruw voor je kwetsbare krullen.

 

Stap 5:

Om de krul in vorm te houden, scrunch je een kleine hoeveelheid Ornatiq Curl Flaxseed Gel in je nog vochtige krullen.

Stap 6:
Nu heb je meerdere opties: Droog je haar voorovergebogen met een diffuser op de laagste stand. Laat je haar aan de lucht drogen zonder het aan te raken tot het droog is of Plop je haar door het voorovergebogen in en oud, schoon t-shirt op te binden en op te laten drogen.

Stap 7:
Scrunch out the crunch!

De gel zorgt voor een harde cast om je krullen. Deze mag je er tot slot voorzichtig uit scrunchen.

Pro-tips!

Pro-tip 1:

Geef het tijd! Het kan even duren voordat je krullen de vorm krijgen die ze van nature hebben. Volhouden dus!

Pro-tip 2:
Was je haar maximaal 2x per week! Op de rest van de dagen kun je je haar Refreshen door je haar vochtig te maken met een spraybottle en vervolgens stap 4 tot en met 7 te herhalen.

Pro-tip 3:
Is je haar erg droog? Probeer dan eens de conditioner niet helemaal uit te spoelen en een klein beetje te laten zitten bij stap 3.

Pro-tip 4:
Slaap met een satijnen kussenhoes en slaap met je krullen in een satijnen bonnet of bind je haar omhoog als je gaat slapen. Dit zorgt ervoor dat je krullen langer hun vorm behouden!

Pro-tip 5:
Kam je haar niet als het droog is! Dan verstoor je het krullenpatroon, met pluizige krullen als gevolg.