Over Ornatiq

Een gezonde huid en gezond haar, ORNATIQ verzorgingsproducten is ontstaan vanuit de haarwerk- en schoonheidssalon. De kennis en ontwikkeling komt vanuit erkende specialisten op gebied van huid- en haarproblemen.

Door dagelijks behandelingen uit te voeren om deze problemen op te lossen is de behoefte ontstaan voor een betaalbaar kwaliteitsproduct op basis van natuurlijke ingrediënten.

Ornatiq, voor een gezonde huid en gezond haar

Uit alles blijkt dat een juiste verzorging de beste basis is voor een gezonde huid en gezond haar. Naast voeding en levensstijl is het verzorgen van haar en huid voor de meeste mensen een belangrijk dagelijks ritueel waar veel tijd en aandacht aan besteed wordt. Maak hiervan een heerlijk verzorgingsmoment door producten te gebruiken met natuurlijke ingrediënten, zonder toevoeging van schadelijke stoffen. Dit resulteert in een optimaal resultaat en herstel je natuurlijke schoonheid.

ORNATIQ is een betaalbare natuurlijke verzorgingslijn met essentiële producten voor haar en huid die bestaat uit drie lijnen. ORNATIQ goes blue biedt de beste haarverzorging, ORNATIQ goes red heeft alles voor de juiste haarstyling en ORNATIQ goes silver zorgt voor de huid.

De natuurlijke producten van ORNATIQ zijn dermatologisch getest, dierproefvrij en worden op milieuvriendelijke wijze in Nederland gemaakt en verpakt. Ook hiervoor gebruiken we mooie, praktische en milieuvriendelijke flacons.

Natuurlijke bestanddelen

Een 100% natuurlijk verzorgingsproduct bestaat niet. Omdat geen enkel product houdbaar zou zijn zonder stoffen die ervoor zorgen dat de ingrediënten goed en gezond blijven. ORNATIQ producten hebben door toevoeging van een minimale hoeveelheid semi-natuurlijke stoffen na opening een houdbaarheid van maar liefst zes maanden en bevatten het hoogst haalbare volume zorgvuldig geselecteerde natuurlijke producten.

Deze organische en natuurlijke ingrediënten bestaan uit plantextracten, zaden en notenextracten en essentiële, aromatische of etherische oliën. Kostbare bestanddelen uit de natuur die rijk zijn aan mineralen, vitaminen, eiwitten en antioxidanten en die verzorgend, beschermend en voedend zijn voor haar en huid.

Geen schadelijke stoffen

In reguliere verzorgingsproducten voor huid en haar worden vaak stoffen toegevoegd die schadelijk zijn. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor het lichaam.

De meest gebruikte schadelijke stoffen zijn sulfaten, siliconen, parabenen, fosfaten en alcohol, maar welk kwaad doen deze chemicaliën eigenlijk voor uw haar en huid?

Sulfaten

Sulfaten hebben een reinigende werking en halen het vette laagje van het hoofd en haar af. Daarnaast zorgen sulfaten ervoor dat een shampoo flink schuimt tijdens het wassen. Agressieve sulfaten ontvetten het hoofd en haar zó goed dat ook het natuurlijke olielaagje weggevaagd wordt. Het resultaat is een jeukende hoofdhuid en droog, dof haar. Het tegenovergestelde is ook mogelijk. De huid gaat het gebrek aan olie en talg compenseren door hier heel veel van aan te maken, met ‘altijd vet’ haar als gevolg.

Siliconen

De siliconen in haarverzorgingsproducten maken dat je haar er gezond uit ziet, maar zo gezond is het niet. Veel shampoos, conditioners, haarmaskers en serums bevatten synthetische siliconen die een glanzend, zacht laagje om je haren vormen. Deze zijn niet goed uitwasbaar, waardoor er meerdere laagjes siliconen over elkaar heen komen te liggen. Het effect lijkt gezond, pluisvrij haar, maar door alle laagjes siliconen wordt het haar zwaar en slap, droogt het uit, wordt gevoelig en raakt beschadigd. Bovendien kunnen (nieuwe) haren niet goed groeien doordat een laag siliconen de hoofdhuid en haaropeningen afsluit, met haaruitval tot mogelijk gevolg. Plantaardige siliconen kunnen geen kwaad. Deze zijn wel uitwasbaar, waardoor een ‘oud’ laagje siliconen bij een wasbeurt weer uit het haar gespoeld wordt.

Parabenen

Parabenen worden vaak gebruikt als conserveermiddel in verzorgingsproducten. Uit onderzoek naar het effect van parabenen op dieren is gebleken dat parabenen een zwakke oestrogene werking zouden hebben, waardoor de stoffen gerelateerd worden aan borstkanker. Een directe link tussen parabenen en borstkanker is nooit bewezen. Wel is het bekend dat parabenen allergische reacties kunnen opwekken, maar vooral wanneer ze worden aangebracht op een beschadigde huid.

Fosfaten

Een fosfaat zorgt voor de verbinding tussen de bestanddelen in verzorgingsproducten. Veel reguliere verzorgingsproducten bevatten chemische fosfaten en deze kunnen uw haar uitdrogen en de haarwortels verzwakken. Dit kan bijvoorbeeld het vergrijzingsproces versnellen.

Alcohol

Alcohol wordt gebruikt in verzorgingsproducten als oplosmiddel of verdunner voor andere bestandsdelen en werkt bacteriedodend. Bevat een product te veel alcohol, dan kan dit de huid uitdrogen en irriteren. Bovendien kan alcohol het natuurlijke vetlaagje van de huid beschadigen waardoor ‘slechte’ stoffen kunnen binnendringen, terwijl werkzame stoffen, zoals retinol, door de alcohol niet omgezet kunnen worden tot vitamine A. Een gebrek aan deze huidverjonger kan zorgen voor een versnelde huidveroudering.