Ontvang bij aankoop van minimaal 2 producten de Finishing Spray 300 ML (t.w.v. €29) gratis!*
logo

Zo reinig je jouw huid op een natuurlijke manier

Je huid is het grootste orgaan van je lichaam, en net als de rest van je lichaam draait alles hier om balans. Als deze in evenwicht is ziet die er gezond uit en is de huid rustig. Ook zal een goed verzorgde huid minder snel tekenen van veroudering laten zien en stralen van gezondheid.

Dit complexe orgaan bestaat uit verschillende lagen, in de bovenste laag vind je de poriën, waarin kleine talgkliertjes zorgen voor gezonde vetten die voor een natuurlijke verzorging zorgen. Maar hoe houd je je huid nou in balans? We geven je een aantal tips. 

Was met regelmaat je gezicht om het schoon te houden

Voordat je iets aanbrengt op de huid is regelmatig wassen met een goede reiniger de snelste manier om de conditie van je huid te verbeteren. Niet alleen verwijdert het schoonmaken overtollige dode huidcellen, oliën en vuil, maar het helpt ook je poriën vrij te houden. Je vermindert zo ook de kans op puistjes. 

Een goede gezichtsreiniging is bij voorkeur grondig maar ook mild tegelijk. Je wil dat je eigen stoffen die de huid in goede conditie houden zo min mogelijk worden aangetast, terwijl er wel zoveel mogelijk vuil en andere ongewenste stoffen worden verwijderd. De Ornatiq Cleanser is een bijzonder natuurlijk product dat zowel mild als intens reinigend en hydraterend is en is dus geschikt voor elk type huid. 

Een goede natuurlijke gezichtsreiniger voor dagelijks gebruik

Vergeet niet om dagelijks het vuil en andere producten die je hebt gebruikt van je huid te wassen voordat je gaat slapen. Dit geeft je gezicht namelijk de kans om te ademen en te herstellen terwijl je slaapt. De natuurlijke gezichtsreiniger van Ornatiq is bij uitstek een product om dagelijks te gebruiken om je gezicht op een natuurlijke wijze te reinigen.

Zowel ‘ochtends als ‘avonds maak je je gezicht nat met lauwwarm water en vervolgens breng je de Ornatiq Cleanser aan op je huid. Deze masseer je even zachtjes in waarna je het vervolgens weer goed afspoelt. Dit bijzondere product is een cleanser, make-up remover en toner in één!

Waarom is het beter om je gezicht met lauwwarm water te wassen? Te heet water droogt uit, waardoor je gezicht trekkerig en schilferig aan gaat voelen. De hitte zorgt er ook voor dat je poriën uitzetten, waardoor nieuw vuil meer kans heeft om in je poriën terecht te komen. Als je het toch prettig vindt om met wat warmer water te wassen, sluit dan af met wat koud water, zodat de poriën zichzelf weer mooi kunnen sluiten. 

Je huid in balans brengen met wat hulp van een natuurlijke gezichtsreiniger

Je lichaam is altijd bezig om zichzelf weer in balans te brengen – ook al lijkt dat soms niet zo. Dat betekent niet dat je zelf niets hoeft te doen, maar wel dat je je vooral moet richten op het ondersteunen van de natuurlijke processen van je lichaam. 

Het ondersteunen bestaat, zoals we hierboven aangaven, uit het reinigen van je huid maar ook het hydrateren is belangrijk. Wanneer je gezicht voldoende gehydrateerd is, zal de structuur steviger en sterker zijn en zul je meer stralen. 

Dat geldt trouwens ook in het geval van puistjes. Vaak denken we dat puistjes veroorzaakt worden door een teveel aan olie, en volgt er een behandeling met vrij heftige middeltjes, die een uitdrogend effect hebben. Deze doden weliswaar de bacteriën, maar helpen de algehele conditie niet. In plaats van de situatie te verbeteren, veroorzaken ze overmatige irritatie, wat kan leiden tot verdere infectie.

Vaak geldt dat de zoektocht naar een stralend gezicht begint met het weer in balans brengen van de huid, door een diepe, milde reiniging en voldoende vochtinbrengende producten die je weer in goede, gehydrateerde conditie brengen. Let hierbij op de ingrediënten die in je verzorgingsproducten zitten – een goed product gebruikt zuivere, natuurlijke ingrediënten die de natuurlijke processen volop ondersteunen. De Ornatiq Cleanser is dus zo’n reiniger.

Van binnen naar buiten: zorg voor een goed en gevarieerd voedingspatroon

Om je huid in balans te brengen verzorg je deze natuurlijk van buitenaf goed, maar vaak wordt vergeten dat het ook belangrijk is om je hele lichaam goed te verzorgen. Snoep niet teveel, eet niet teveel bewerkt eten en ruim voldoende water. Zo krijg je de juiste voedingsstoffen binnen om je algehele conditie op peil te houden – een stralend uiterlijk volgt dan vanzelf. 

Ook een gezond slaap- en beweegpatroon draagt hieraan bij. Dagelijkse beweging en voldoende slaap maken zeker een verschil. Denk er wel aan dat je bij beweging in de buitenlucht een goede zonbescherming gebruikt! Niets is zo slecht voor je als een overdaad aan UV-stralen!

Een natuurlijke cleanser, make-up remover en toner in één

Een goede gezichtsreiniger is dus mild en toch grondig. De cleanser van ORNATIQ voldoet aan al deze voorwaarden. De cleanser is organisch en dierproefvrij. Deze bijzondere formule is een toner, make-up remover en cleanser ineen. Op je gezicht verandert de structuur van een rijke crème in een weelderige olie. 

Je gebruikt de cleanser elke ochtend en avond om je gezicht te reinigen. Je hebt verder alleen wat lauwwarm water nodig. De cleaner wordt zachte op het gezicht gemasseerd en daarna grondig afgespoeld. Na het afspoelen droog je je gezicht deppend af met een schone handdoek.

Ingrediënten als fruitextracten en pure organische oliën zorgen voor een heerlijke, luxe reiniging en voedende ondersteuning, zonder uit te drogen. De bijpassende organische producten van ORNATIQ zorgen voor een ultieme verzorging voor elk huidtype.

0
Besteed nog 49,00 voor gratis NL & BE verzending
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijken producten
Natuurlijke haarspray

Ontvang een Finishing Spray (t.w.v. €29) gratis!

Bij aankoop van minimaal 2 producten*

 

*Geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen