Ontvang bij aankoop van minimaal 2 producten de Shine Spray (t.w.v. €29) gratis!*
logo

Wat is de beste natuurlijke shampoo?

Het is belangrijk om ons haar in goede conditie te houden en dit doen we onder andere door het met regelmaat te wassen. Sommige mensen doen dit dagelijks, terwijl anderen dit maar een aantal keer per week doen. In de supermarkt, drogisterijen, webshops en bij de kapper zijn vele verschillende soorten shampoos te vinden. Dit is voor veel mensen erg verwarrend, omdat ze niet weten welke ze nu precies moeten aanschaffen. Welke is de beste shampoo? Wat is het verschil in ingrediënten? Hoe lang kan deze shampoo mee? Voor welk haartype is deze shampoo geschikt? Dit zijn vragen waar vele mensen mee rondlopen. In dit artikel duiken we dan ook dieper in op de verschillende shampoos en proberen wij een aantal vragen te beantwoorden.

De beste shampoo voor jouw haar

Wat is nou de beste shampoo? Welke shampoo je moet gebruiken hangt helemaal af van jouw situatie. Ieder haartype is anders, daarnaast speelt ook het type hoofdhuid een belangrijke rol. Sommige mensen hebben dik haar, terwijl andere mensen wat dunner en meer futloos haar hebben. Dan kan het ook nog eens zo zijn dat je last hebt van een droge hoofdhuid. Het is belangrijk om te weten dat veel mensen problemen hebben met hun haar en hoofdhuid, omdat ze de verkeerde haarproducten gebruiken. Het komt vaak voor dat men binnen een gezin of relatie één fles shampoo deelt. Dit terwijl ze allemaal verschillende haartypes en hoofdhuiden hebben. Zo zie je dat er al snel problemen kunnen gaan ontstaan.

Het is dus geen overbodige luxe om te luisteren naar jouw lichaam en je te verdiepen in jouw type haar en hoofdhuid. Het verkeerde product gebruiken kan namelijk verschillende problemen veroorzaken, denk aan droge haren, een droge hoofdhuid of zelfs haarverlies als gevolg. Schaf dus een variant aan die bij jou past, op het etiket kun je vaak direct al meer informatie vinden.

Een goedkope shampoo is meestal duurkoop

Veel haarproducten die in de schappen liggen bij de drogist of supermarkt zijn doorgaans goedkoper. Dit komt omdat ze in de meeste gevallen meer water bevatten. Je hebt er dus meer van nodig om jouw haren te reinigen. Daarnaast bevatten ze vaak ook onnodige en chemische stoffen, die op hun beurt weer de hoofdhuid kunnen irriteren en haarverlies bevorderen. Je kunt je dus afvragen of zo’n budgetshampoo op de lange termijn wel echt zo goedkoop is. En misschien nog wel het belangrijkste; is het wel gezond?

Vertrouw op een natuurlijke shampoo met ingrediënten uit de natuur

Of je nu last hebt van een droge hoofdhuid, een terugtrekkende haargrens of heb je misschien wel een hele volle haardos? In vrijwel alle gevallen is het goed om een natuurlijke shampoo te gebruiken. De voordelen van natuurlijke shampoos zijn bijvoorbeeld dat ze geen schadelijke stoffen bevatten, zoals siliconen, sulfaten en parabenen. Ook zijn natuurlijke shampoos voorzien van essentiële vitaminen en mineralen die bijdragen aan gezond haar en een goede haargroei. Natuurlijke shampoos wassen je haar niet te grondig, in tegenstelling tot de normale shampoos. En een grondige wasbeurt voor je haar levert vaak weer irritaties en haarverlies op als gevolg. Als we in dit blog dus spreken over de beste shampoo, dan kunnen we je in ieder geval alvast zeggen dat dit een natuurlijke shampoo zou moeten zijn.

Wat zijn parabenen eigenlijk?

Parabenen voegen eigenlijk helemaal niets toe aan het haar zelf. Deze chemische stof is de afgelopen jaren steeds vaker in opspraak gekomen. Experts beweren dat ze niet veilig zijn en dat deze stof invloed kan hebben op de hormoonhuishouding. Waarom voegen ze dan parabenen toe aan shampoo? Dit doen ze om de producten langer houdbaar te maken. En dat terwijl er ook voldoende natuurlijke bewaarstoffen zijn zoals bijvoorbeeld rozemarijnextract. De beste shampoos kunnen dan ook absoluut geen parabenen bevatten!

Wat is de functie van siliconen in haarproducten?

Siliconen leggen als het ware een laagje om jouw haren heen. Dit laagje zorgt voor bescherming en het afstoten van water. Het geeft jouw haar een gezonde look. Het haar ziet er glanzend en glad uit, maar het maakt het ook zachter. Siliconen zorgen er ook voor dat je jouw haar gemakkelijker kunt kammen. Wat veel mensen niet weten is dat siliconen geen voedingsstoffen zijn, de gezonde look is dan ook niet echt. Niet-wateroplosbare siliconen zorgen zelfs voor een build-up, dit zijn verschillende laagjes van andere producten die zich opstapelen. Sommige soorten zorgen voor zwaar en futloos haar, maar ook voor problemen aan jouw hoofdhuid. Daarnaast zorgen siliconen ervoor dat gezonde ingrediënten niet meer bij jouw haren kunnen komen.

Sulfaten in een shampoo?

Sulfaten worden gebruikt omdat ze talg en productresten zoals gel en wax te verwijderen. Sulfaten zorgen ook voor een goede verspreiding van het product en water over jouw haren en het geeft een extra schuimend effect. Schuimen is in principe niet nodig maar het geeft wast het haar wel prettiger en geeft ons een fijn gevoel.

Sulfaten reinigen zo goed dat ze ook de vetten die van nature op onze hoofdhuid en haren voorkomen verwijderen. Dit zorgt voor een droge hoofdhuid en droge haren. Mensen die al een gevoelige hoofdhuid hebben kunnen in dat geval te maken krijgen met verschillende hoofdhuid problemen. Dit is dus weer een stof die vaak aan de goedkopere shampoos wordt toegevoegd die het haar op lange termijn alleen maar meer afbreekt.

Ornatiq Hydro Shampoo is één van de beste natuurlijke shampoos

Wat is nou de beste shampoo om te gebruiken? De Ornatiq Hydro Shampoo kunnen we in ieder geval plaatsen in het rijtje van de betere natuurlijke haarproducten. Ornatiq is voor 99% natuurlijk en vrij van schadelijke stoffen. Deze shampoo is geschikt voor ieder haartype, iedere hoofdhuid en wordt gebruikt door zowel vrouwen als mannen.

Dankzij de kokos-amandelolie krijg je gezonde, glanzende en natuurlijke haren. De kokos-amandelolie bevat vitaminen A, B, D en E met daaraan toegevoegd een mix van essentiële mineralen. De meeste gebruikers merkten op dat het haarverlies verminderde of zelfs stopte bij het gebruik van deze shampoo. En voor een groot deel van de mensen leverde het zelfs nieuwe haargroei op.

Houd je van een shampoo die lekker schuimt? De Ornatiq shampoo geeft een dikke compacte schuimlaag die jou een extra schoon gevoel geeft. Lekker schuimende shampoo en toch natuurlijk!

We kunnen gerust stellen dat de Ornatiq Hydro Shampoo in de lijst staat van beste shampoos.

0
Besteed nog 49,00 voor gratis NL & BE verzending
Je bestellijst is nog leeg!

Het lijkt er op dat je nog niks in op je bestellijst heb staan.

Bekijken producten
Shine Spray

Ontvang een Shine Spray (t.w.v. €29) gratis!

Bij aankoop van minimaal 2 producten*

 

*Geldt niet in combinatie met andere aanbiedingen